Veelgestelde vragen

Duurzame boerderij producten

Bewoners en agrariërs zijn in de huidige stadsmaatschappij vaak gefrag­men­teerde uiteinden van een lange keten. Zij staan in de meeste gevallen niet rechtstreeks met elkaar in contact.

Lees meer...

Op welke sectoren richt GoedeWaar.nl zich?

Het onderzoek van GoedeWaar.nl richt zich voorlopig vooral op kleding, voedsel, cosmetica & verzorging. 

Zijn dierlijke producten altijd onduurzaam?

Natuurlijk kan een dierlijk product geheel diervriendelijk tot stand komen, maar dat gaat vaak mis. Er speelt ook iets anders: voor de productie van zuivel, eieren en vlees is relatief veel plantaardig veevoer nodig (soja en mais). Dat komt voor een deel uit arme landen, waar de bevolking vaak zelf niet genoeg te eten heeft.

Waarom doet GoedeWaar.nl zoveel onderzoek naar kleding?

De negatieve sociaal-econo­mische en milieu impact van de kledingsector is erg zorg­wekkend. Kleding wordt vooral geproduceerd in lagelonen­landen, waar veel mensen onder slechte omstan­dig­heden werkzaam zijn.

Lees meer...

Een mobiele 'Checker', is dat wel duurzaam?

Nee, helaas niet. Bijna alle mobiele telefoons zijn onduurzaam. Ze worden gemaakt met gebruik van grondstoffen die onder mens- en milieuonvriendelijke omstandigheden worden gedolven.

Lees meer...

Labelinfo breidt uit met voedingslabels

Als bewuste consument zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Door de wildgroei aan labels op de verpakkingen is het niet meteen duidelijk wat je als consument mag verwachten van een bepaald product. Sommige labels zijn ronduit verwarrend of misleidend.

Op labelinfo.be kun je sinds enige tijd terrecht voor meer objectieve info over de vele labels en wat er achter zit. De online label databank breidt nu uit met voedingslabels en zit in een nieuw jasje. Klik hier om het achtergrondartikel te lezen.

Wil je weten in hoeverre labels een goede duurzaamheidsgarantie bieden? Kijk op www.labelinfo.be; een initiatief van o.a. het Belgische Netwerk Bewust Verbruiken (een zusterorganisatie van Goede Waar & Co). Informatie over kledingkeurmerken, voedselkeurmerken en keurmerken op het gebied van toerisme en vrije tijd vind je ook op de website van GoedeWaar.nl.

(Bron: Labelinfo.be, Innofood)

Heb je een andere vraag?

Stuur dan een e-mail  naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanvullende gegevens