Veelgestelde vragen

Duurzame boerderij producten

Bewoners en agrariërs zijn in de huidige stadsmaatschappij vaak gefrag­men­teerde uiteinden van een lange keten. Zij staan in de meeste gevallen niet rechtstreeks met elkaar in contact.

Lees meer...

Op welke sectoren richt GoedeWaar.nl zich?

Het onderzoek van GoedeWaar.nl richt zich voorlopig vooral op kleding, voedsel, cosmetica & verzorging. 

Zijn dierlijke producten altijd onduurzaam?

Natuurlijk kan een dierlijk product geheel diervriendelijk tot stand komen, maar dat gaat vaak mis. Er speelt ook iets anders: voor de productie van zuivel, eieren en vlees is relatief veel plantaardig veevoer nodig (soja en mais). Dat komt voor een deel uit arme landen, waar de bevolking vaak zelf niet genoeg te eten heeft.

Waarom doet GoedeWaar.nl zoveel onderzoek naar kleding?

De negatieve sociaal-econo­mische en milieu impact van de kledingsector is erg zorg­wekkend. Kleding wordt vooral geproduceerd in lagelonen­landen, waar veel mensen onder slechte omstan­dig­heden werkzaam zijn.

Lees meer...

Een mobiele 'Checker', is dat wel duurzaam?

Nee, helaas niet. Bijna alle mobiele telefoons zijn onduurzaam. Ze worden gemaakt met gebruik van grondstoffen die onder mens- en milieuonvriendelijke omstandigheden worden gedolven.

Lees meer...

Is het E-nummer boekje nog verkrijgbaar?

Nee, helaas is het E-nummer boekje van GoedeWaar.nl niet meer verkrijgbaar.

Informatie over E-nummers is overigens te vinden in het boek 'Wat zit er in uw eten?' Dit is een vertaling van de Franse gids van Corinne Gouget door Will Jansen, ISBN: 97.89.0777.88.585. U kunt dit lenen bij de bibliotheek of bestellen bij Bouillon Magazine. Prijs: € 11,00

U kunt deze informatie over E-nummers ook downloaden als App, zie hiervoor de website Bouillon Magazine.

Heb je een andere vraag?

Stuur dan een e-mail  naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanvullende gegevens