Boeken

De verborgen impact; alles voor een eco-positief leven

Babette Porcelijn geeft met haar boek "De verborgen impact; alles voor een eco-positief leven" bijzonder veel goede en nuttige informatie over de effecten van ons gedrag op het ecosysteem. Dit boek is een leesboek en ook een naslagwerk.

Uitgeverij Q

ISBN 978 90 214 0830 9

Het boek is verdeeld in drie hoofdstukken, namelijk Wat is onze verborgen impact?, Wat zijn de gevolgen van onze impact? en Hoe kunnen we het oplossen? Bij alle onderwerpen laat zij de impact zien met hele duidelijke grafische afbeeldingen, zoals bijvoorbeeld de Impact van een spijkerbroek, waarbij alle aspecten aan bod komen. Steeds doet zij suggesties wat je kunt doen om de impact te verkleinen. Zij geeft veel tips en oplossingen met een groot effect maar zij gaat ook onplezierige oplossingen niet uit de weg, zoals bijvoorbeeld het effect van vliegreizen en wat je daaraan kunt doen.

Het boek is zeer gedegen, praktisch, inzichtelijk en Babette heeft het hele boek voorzien van heldere, informatieve plaatjes, waardoor je heel goed ziet wat de impact is van wat je doet.

Zie ook aflevering VPRO Tegenlicht

Aanvullende gegevens