Boeken

Wegwijs in eco-fashionjungle

In het najaar van 2012 zijn er twee bijzondere boeken uitgekomen die je wegwijs maken in de jungle van de hedendaagse ecofashion en het een stukje gemakkelijker maken om eerlijke kleding te kopen: 'Mode voor Morgen', van Lynsey Dubbeld en 'Talking Dress', van Marieke Eyskoot.

 

'Mode voor morgen. Duurzame kleding in Nederland' geeft in woord en beeld een inkijkje in de (on)duurzame wereld die schuilgaat achter onze dagelijkse kleding. Schrijfster en trendanalist Lynsey Dubbeld bekommert zich niet alleen over de mode van nu, maar ook over de wereld van morgen. Zij interviewde voor haar boek onder meer Charlie+Mary, RE-5, Netl, Kuyichi, C&A en Zeeman. Mode voor Morgen maakt duidelijk hoe wij in ons kleedgedrag rekening kunnen houden met duurzaamheid. Het boek staat vol praktische tips: van biologische en fair trade stoffen tot hergebruik en upcycling, en van ruilen en vintage tot informatie over kledingkeurmerken, consuminderen en slow fashion. Een aanrader voor bewuste consumenten die willen nadenken over de wereld van Morgen. Dit boek kost € 29,95 en kun je hier bestellen. (bron: Lynsey Dubbeld, oktober 2012, Mode voor Morgen)

Duurzame garderobe

Als jouw kledingkast wel een duurzame make-over kan gebruiken, is het boek Talking Dress van eerlijke kleding expert Marieke Eyskoot, lange tijd boegbeeld van de Schone Kleren Campagne, een must. Talking Dress beantwoordt jouw vragen over duurzame mode en geeft je inzicht in de do's en don'ts van een duurzame garderobe. Deze praktische, eerlijke shopgids wijst je de weg naar je eigen fair fashion lifestyle. Van shoptips tot wasweetjes, van ruilideeën tot zelfmaaktrucs, van kleding tot accessoires, verzorgingsproducten, eten en zelfs trouwen: de gids maakt het makkelijk en leuk om goed te doen en er tegelijkertijd geweldig uit te zien. Talking Dress gaat met lifestyletips zelfs verder dan mode en geeft zelfs inspiratie voor eten en cosmetica. Deze eerlijke shopgids kost € 19,95 en kun je hier kopen. (bron: Marieke Eyskoot, oktober 2012, Talking Dress)

Aanvullende gegevens