Acties

Carrotmob Deventer

Goede Waar & Co lokt kledingwinkels naar duurzaamheid met een Carrotmob
 
In het kader van de duurzaamheid organiseert Goede Waar & Co een Carrotmob bij kledingwinkel FUTURA in Deventer. Het evenement zal plaatsvinden op donderdagavond 3 Juni 2010 van 18:00 tot 21:00 uur, bij FUTURA aan de Lange Bisschopsstraat in Deventer. Een Carrotmob is een lokmiddel voor een winkel om zich in te zetten voor duurzaamheid, door deze te belonen met een grote groep mensen die komt winkelen.

Goede Waar & Co wil door middel van het Amerikaanse Carrotmob concept het duurzaam consumeren in Nederland bevorderen. Een Carrotmob kan gezien worden als het tegenovergestelde van een boycot. In plaats van "slechte" producenten en winkels te straffen, wat bij een boycot gebeurt, worden goede initiatieven beloond. Dit belonen wordt gedaan door een grote groep consumenten die hun blijk van waardering laten zien door te gaan shoppen bij deze winkel. In dit geval zal FUTURA beloond worden omdat ze zich inzet voor duurzame kleding. De volledige omzet van 3 juni zal gebruikt worden om het duurzame kledingassortiment van FUTURA uit te breiden. 
 
Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan bij GoedeWaar & Co.

FUTURA speelt in op de vraag naar duurzame kleding door hun assortiment uit tebreiden. Hun missie is om in 2015 volledig duurzaam te zijn en dus alleen nog maar fairtrade en ecologische producten te verkopen. Ze doen graag mee aan de Carrotmob omdat ze vinden dat duurzaamheid weer onder de belangstelling moet komen. Futura verkoopt nu al dames- en herenkleding van de merken Kuyichi, Circle of Trust, G-star Organic, Alternative, Blue Level en Gsus. Hun assortiment bestaat momenteel voor 50 à 60% uit kleding die onder andere het keurmerk Made-by draagt.
 
Goede Waar & Co - mede-oprichter  EKO-keurmerk
Goede Waar & Co is een consumentenorganisatie die zich inzet voor duurzaam consumeren. Deze organisatie in mede-oprichter van het EKO-keurmerk en onder andere bekend van onderzoeken zoals de Kledingchecker. De Kledingchecker, die jaarlijks wordt uitgevoerd, biedt consumenten een duidelijk overzicht van de duurzaamheid van bekende kledingmerken. Hierdoor worden consumenten gestimuleerd de juiste en een verantwoorde keuze te maken wanneer ze hun dagelijkse boodschappen doen.
Als u dit initiatief voor verduurzaming kunt waarderen, bent u van harte welkom om op 3 juni vanaf 18:00 uur te komen shoppen bij FUTURA in Deventer. Doe mee en steun FUTURA op de weg naar een duurzame toekomst.

Aanvullende gegevens