Acties

Blijf blij met de bij

De lente is bij uitstek de tijd van het jaar om te tuinieren. Bijen worden echter flink bedreigd door het gebruik van pesticiden die worden gebruikt op landbouwgronden en in tuinen. In Nederland is de wintersterfte onder bijen het hoogst van Europa. En juist die bijen zijn superbelangrijk voor de biodiversiteit: ze bestuiven meer dan 70% van onze belangrijkste landbouwgewassen zoals fruit en groente.

Zuinig zijn op die kleine bij dus! Koop daarom voor je huis- tuin- en keukenmoestuintje geen schadelijke bestrijdingsmiddelen met neonicotinoiden. Of teken de petitie van Greenpeace om de Europese Commissie te vragen om een algeheel verbod op bijendodende giffen. Hier kun je de petitie ondertekenen en je steentje BIJdragen


Bijenpaleis
Er zijn meer burgers bezorgd over de gesteldheid van de bij. Het project BEEing Green van ILove Beeing doet hard zijn best om bijenpaleizen in verschillende mooie stadsparken in Nederland te bouwen. Die paleizen zijn bedoeld voor de bijen om aan te sterken, maar tegelijk kun je er ook een kijkje nemen en meer leren (en je verbazen) over het werken en leven van de bij. Er is snel extra geld voor nodig om dit voor elkaar te krijgen, dus alle financiele steun is welkom. Klik hier voor meer informatie.
(Bron en meer lezen: Reddebijen.nl, ILove Beeiing en Natuur & Milieu)

 

Aanvullende gegevens