Duurzaam het nieuwe jaar in!

Rond de feestdagen nemen we ons allemaal goede dingen voor. Meer sporten, gezonder eten, vaker op bezoek bij familie... Misschien heb jij het voornemen om volgend jaar je leven duurzamer in te richten, maar weet je nog niet zo goed waar te beginnen? GoedeWaar.nl zet wat tips voor je op een rijtje: 

Op het nippertje nog een kerstboom in huis halen, zonder het boompje na de feestdagen te laten verdorren? Huur een boom via huureenkerstboom.nu of adopteereenkerstboom.nl. Na de feestdagen kun je 'm gewoon weer terugbrengen en dan wordt de boom weer terug in de grond gezet. 

Duurzame uitdaging
December duurzaam in plaats van duur? Het intitatief Duurzaam December daagt je uit om in december te beginnen met bewust duurzaam inkopen doen. Met tips als: hergebruik kerstspullen, vraag of geef zelf een duurzaam (verjaardags/kerst) cadeau of kies voor een biologische kerstmaaltijd laat 'Duurzaam December' je zien dat mooi, lekker en duurzaam zeker samen kan gaan en niet moeilijk of duur hoeft te zijn. Je krijgt regelmatig een duurzame tip in je mailbox als je deelnemer wordt.

Milieuvriendelijk skiën
Wil je dit jaar duurzaam op wintersport, op de Ecoguide to Ski Resorts kun je bekijken welk Resort het meest Ecovriendelijk zijn. De resorts zijn gecheckt op de gebieden: Transport, Energy, Development & planning, Water, Rubbish & waste, Social and environmental information. 

Niet weggooien, maar repareren
Oude of kapotte apparaten hoef je niet direct weg te gooien, spaar je spullen en je portemonnee, breng ze naar een Repair Café! Er is altijd wel een Repair Café bij je in de buurt. Woon je in Amsterdam, Zevenaar, Delft of Hoogeveen, dan kun je nog voor Oud & Nieuw je gourmet- of raclettestel laten repareren. 

Iets goeds doen
In de loop van volgend jaar heb je zo af en toe wellicht een paar minuutjes over om 'iets goeds' te doen. Een laagdrempelig en leuk initiatief met acties die zo'n 2 minuten tot een halve dag van je tijd in beslag nemen, is ikkominactie.nl. De Kledingchecker staat er natuurlijk op, maar ook andere mooie acties, zoals de eerlijke bankwijzer, of een petitie voor eerlijke chocolade of een initiatief voor duurzame veeteelt.

Foto: Kerststalletje in een oud eierdoosje, bron: welke.nl

Aanvullende gegevens