Warm aanbevolen: groene tips en eerlijke acties

GoedeWaar.nl houdt je graag op de hoogte van groene acties, eerlijke evenementen, duurzame campagnes en initiatieven.

Wil je op de hoogte worden gehouden? Abonneer je dan op de nieuwsbrief (rechtsboven via 'mijn profiel' of 'gratis e-nieuwsbrief').

Heb jij zelf een goede tip voor ons en alle duurzame consumenten? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kleding en schoenen weggeven? Tip

Kleding (en schoenen) die je niet meer draagt kun je een goede bestemming geven

Mensen die (weer) de arbeidsmarkt op willen en geen geld hebben om zich te goed te kleden voor de baan kun je hier een groot plezier mee doen. Ze kunnen hiervoor kleding en advies krijgen bij Dress for Success.

In de negen winkels van Dress for Success staan professionele kledingadviseurs klaar om de klanten te adviseren bij de keuze van hun kleding. Deze professionele kledingadviseurs zijn allemaal vrijwilligers die er voor zorgen dat de klant een goede indruk maakt bij een sollicitatie, kennismaking of pitch.

Dress for Success is er voor alle mensen met een uitkering of een minimuminkomen die stappen willen zetten op weg naar economische zelfstandigheid. Klanten worden kosteloos voorzien van een set kleding waarmee je voor de dag kunt komen.

De winkels vind je in Amsterdam, Eindhoven, Gorinchem, Hoogezand-Sappemeer, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Rotterdam, Terneuzen en Utrecht.

GoedeMarkt - Lokale en duurzame boerderijproducten

Goed nieuws! Eind 2018 heeft GoedeWaar.nl een subsidie toegezegd gekregen van de provincie Zuid-Holland en de Europese Unie voor het opzetten van ‘GoedeMarkt’. GoedeMarkt is een online marktplaats voor het versterken van productie en handel in duurzame en lokale boerderij­producten (inclusief producten van telers zoals appels van boomgaarden en tomaten uit kassen).

Lees meer...

Fair price in de belangstelling in Europa

In meerdere landen dringt bij consumenten het besef door dat boeren en landbouwers hun producten meestal onder de kostprijs moeten leveren. Er zijn steeds meer initiatieven die zorgen dat de producent een eerlijke of echte prijs krijgt voor zijn product en ook de verborgen kosten gaan steeds meer een rol spelen in de berekening

  • De Aanzet in Amsterdam is op black friday begonnen met prijzen van een aantal produkten te verhogen, zodat de echte prijs (true pice) door de consument wordt betaald. Maar behalve een echte prijs aan de producent wordt er ook extra gerekend voor de verborgen kosten. De Aanzet wil daarmee een bijdrage leveren aan duurzaamheid en de klimaatproblemen.
  • Onze Markt is gebaseerd op drie principes en is de Nederlandse versie van het in Frankrijk begonnen C'est qui le patron?!
  • Bij Boeren & Buren kun je rechtstreeks bij boeren kopen.
  • De Duitse winkelketen Penny is bezig met het verduurzamen van hun productieketen. Ook Penny wil de werkelijke (verborgen) kosten van voedselproductie berekenen.
  • Ook in andere landen, zoals Oostenrijk en Zweden zijn nieuwe initiatieven ontstaan.

 

Tip: Sustainable Fashion Gift Card

Duurzame mode? Vraag een cadeaukaart op je verjaardag

Soms wil je iets nieuws kopen. Wil je dan duurzame kleding kopen?

Omdat veel consumenten wel duurzame kleding willen kopen maar dat best lastig vinden (waar? en hoeveel kost het?) maar ook omdat de kledingpioniers vindbaarder willen zijn, hebben de kledingpioniers, die duurzame mode produceren, een cadeaukaart (Sustainable Fashion Gift Card) ontwikkeld die op 20 april (de eerste dag van Fashion Revolution Week)  wordt gelanceerd en dan bij een flink aantal duurzame merken kan worden verzilverd.

Je kunt de Sustainable Fashion Gift Card bij een flink aantal online en offline winkels inwisselen. Vaak hebben winkels een keus uit een aantal duurzame merken en sommige webwinkels alleen het eigen merk.

zie verder

'Tips & acties' heeft de volgende onderdelen:

Aanvullende gegevens