Opinie

Herbezinning in tijden van corona

Hoe ziet de wereld er over twee jaar uit? In deze barre corona-tijden borrelt die vraag steeds vaker op bij mensen in het GoedeWaar.nl netwerk.

De nonchalante manier waarop wij de wereld uitputten staat flink ter discussie. De dogma’s van onze just-in-time-globalisering en de vrije markt wankelt. Opeens zien we weer de noodzaak van strategische voorraden van kennis, productie en voorzieningen in basisbehoeften. Inclusief toegang tot die basisbehoeften voor de minderbedeelden, voor mensen die geen koopkracht hebben.

Wat zal ons dit brengen?

Al het racen en druk doen is plotseling gestopt. Er is mentale ruimte voor bijvoorbeeld slow fashion en lokaal, eerlijk en duurzaam voedsel. In het meest optimistische scenario wordt onze samenleving veerkrachtig en komt er een nieuwe, bewuste manier van omgaan met elkaar en met de natuur.

Het GoedeMarkt project, gericht op lokale en duurzame boerderijproducten, is relevanter dan ooit. Het team van GoedeWaar gaat met veel passie verder op de ingeslagen weg en hoopt ook de komende periode op uw betrokkenheid.

 

 

Heeft u belangstelling voor lokale produkten en wilt u meer weten. Kijk dan bij de groeiende lijst hieronder.

Lokale en duurzame boerderij initiatieven:
Zuid-Oost Groningen: Sellingen
Rotterdam e.o: Rechtstreex, Floating Farm
Noordoostpolder: BioRomeo
Voorne-Putten: De Proefschuur
Zuid-Holland: Natuurlijkboeren, Herenboeren
Zoetermeer: Boeren en buren
Nederland: de nieuwe boerenfamilie

Andere leuke en interessante websites:
Foodshed, Voedsel Anders, Voedselfamilies, Samen voor biodiversiteit, kies lokaal, Boerenversnellers 2020

 

Aanvullende gegevens