Opinie

Tip: Sustainable Fashion Gift Card

Duurzame mode? Vraag een cadeaukaart op je verjaardag

Soms wil je iets nieuws kopen. Wil je dan duurzame kleding kopen?

Omdat veel consumenten wel duurzame kleding willen kopen maar dat best lastig vinden (waar? en hoeveel kost het?) maar ook omdat de kledingpioniers vindbaarder willen zijn, hebben de kledingpioniers, die duurzame mode produceren, een cadeaukaart (Sustainable Fashion Gift Card) ontwikkeld die op 20 april (de eerste dag van Fashion Revolution Week)  wordt gelanceerd en dan bij een flink aantal duurzame merken kan worden verzilverd.

Je kunt de Sustainable Fashion Gift Card bij een flink aantal online en offline winkels inwisselen. Vaak hebben winkels een keus uit een aantal duurzame merken en sommige webwinkels alleen het eigen merk.

zie verder

Consument koopt meer duurzaam voedsel

Dier- en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel staat steeds vaker op ons boodschappenlijstje. Een duurzaam visje of eitje is daarbij het meest populair. De Monitor Duurzaam Voedsel 2013 signaleert een stijging van 10,8% het afgelopen jaar ten opzichte van 2012. Dit betekent voor het vierde jaar op rij een stijging van het aandeel duurzame producten. 

Lees meer...

Stijgend aantal consumenten wantrouwt duurzame claims

Ruim tweederde van alle consumenten vindt het belangrijk dat bedrijven duurzaam ondernemen. Het wantrouwen ten opzichte van bedrijven die claimen maatschappelijk verantwoord of duurzaam te zijn, is echter hoger dan ooit. Dit blijkt uit het onderzoeksrapport van Dossier Duurzaam.

Lees meer...

Een mini-moestuinkit voor Sinterklaas?

Hoe kun je de grote ecologische voetafdruk van het Sinterklaasfeest zo veel mogelijk verkleinen? Voor wie zich dat afvraagt, is de eerlijke Sinterklaasplanner een uitkomst. Onder het motto 'Wie zoet is, kiest Fairtrade" geeft de eerlijke Sint een overzicht van duurzame cadeaus, fairtrade chocolade en verkooppunten en tips om oud speelgoed een tweede leven te geven.

Lees meer...

Mag het een tasje minder zijn?

Verpakkingen en plastic tasjes: je kunt er bijna niet omheen. De verkoopster stopt je aankopen in een plastic tasje voor je kunt zeggen dat je zelf een boodschappentas bij je hebt. En in de supermarkt zijn veel - ook biologische - producten verpakt. Meestal is dat om de houdbaarheid te verlengen, maar vaak is het onnodig verpakt. Hoe pak je dat aan?

Lees meer...

Hoezo begrotingsproblemen? Buy nothing new!

 

Donderdag 10 oktober is het Dag van de Duurzaamheid, maar de hele maand oktober daagt de organisatie van ‘Buy Nothing New’ jou uit om mondjesmaat uit te geven en te ontdekken wat je al hebt. Op deze site vind je allemaal ruiltips, links naar interessante websites om te (her)ontdekken wat je al hebt, of de kunst van het lenen en geven af te kijken.

Lees meer...

Aanvullende gegevens