Opinie

Stijgend aantal consumenten wantrouwt duurzame claims

Ruim tweederde van alle consumenten vindt het belangrijk dat bedrijven duurzaam ondernemen. Het wantrouwen ten opzichte van bedrijven die claimen maatschappelijk verantwoord of duurzaam te zijn, is echter hoger dan ooit. Dit blijkt uit het onderzoeksrapport van Dossier Duurzaam.

Lees meer...

Actieplan kledingbranche: stap in goede richting

Het actieplan van brancheorganisaties Modint, Inretail en VGT ‘Plan van aanpak verduurzaming Nederlandse textiel- en kledingsector 1.0’ dat 20 juni aan minister Ploumen werd gepresenteerd, is “een stap in de goede richting, maar nog te weinig amibitieus en vernieuwend om tot een koerswijziging te komen” volgens CNV, FNV, Greenpeace, Landelijke India Werkgroep, Schone Kleren Campagne en SOMO.

Lees meer...

Handelen in Europees drinkwater?

De Europese Commissie heeft plannen om de Europese watervoorziening te privatiseren. Momenteel stelt de commissie een richtlijn op die het voor Europese landen gemakkelijker maakt om publiek bezit, zoals water, te privatiseren. Op veel steun van de burger kan de Europese Commissie echter niet rekenen. De petitie ‘Water is een mensenrecht’, van het een Europees Burgerinitiatief*  ‘Recht op Water’, is al meer dan een miljoen keer ondertekend.

Lees meer...

Aanvullende gegevens