Opinie

Actieplan brancheorganisaties: samenwerking is sleutel

Brancheorganisaties op het gebied van kleding en textiel VGT, MODINT en CBW-MITEX, zien na het instorten van de fabriek in Bangladesh eens te meer de noodzaak om de problematiek in de Bengaalse textielsector structureel aan te pakken. Zij zijn dan ook een dialoog gestart met vakbonden, overheid en NGO’s en hebben een gezamenlijk actieplan opgesteld.

De grote brand in november 2012 in Tazreen, Bangladesh was voor het bedrijfsleven en voor Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, mevrouw Ploumen de directe aanleiding om een actieplan op te stellen, dat gericht is op het oplossen van problemen in de textielsector. Daarbij wordt zoveel mogelijk aansluiting gezocht op Europees en internationaal niveau.

Groen is de nieuwe rode draad
Deze dialoog wordt op 20 juni a.s. voortgezet tijdens het MVO congres: Groen is de nieuwe rode draad. Dan wordt een actieplan van de textielsector gepresenteerd aan Lilianne Ploumen, Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en besproken door de aanwezigen. Directeur Eelco Fortuijn van GoedeWaar.nl neemt plaats in het panel tijdens het congres.

Wat: MVO Congres GROEN IS DE RODE DRAAD What’s the problem?
Wanneer: 20 juni 2013
Waar: Theater Dilligentia Den Haag
Meer informatie: www.gidrd.nl

Aanvullende gegevens