Stop het verbranden of vernietigen van overtollige kleding

Weet u dat er in Nederland jaarlijks 1,2 miljoen kledingstukken worden vernietigd? Het milieu wordt hierdoor ontzettend belast en er zijn extra arbeidsuren nodig om het textielafval te verwerken.

Ook Burberry, het exclusieve Britse modelabel, kwam in juli 2018 hiermee in het nieuws. Wat blijkt? In de afgelopen vijf jaar heeft het bedrijf onverkochte kleding ter waarde van meer dan negentig miljoen Engelse pond verbrand. Dankzij de ophef die daarover ontstond is Burberry daar inmiddels mee gestopt.

Burberry zei dat de energie die werd gegenereerd door het verbranden van de producten werd afgevangen, waardoor er zo verantwoord mogelijk werd vernietigd.
Nog steeds vernietigen veel modehuizen hun onverkochte kleding om te voorkomen dat ze worden gestolen of goedkoop worden verkocht.
Waarom gebeurt dit eigenlijk en waarom bestaat hier nog geen enkele wet- of regelgeving voor?
Chanel Trapman, onderneemster en oprichter van MUMSTER, een online platform voor bewuste mode en lifestyle, snapt daar niks van en besloot samen met Suzanne Kröger, tweede kamerlid van GroenLinks, een petitie te starten om een verbod te krijgen op het vernietigen van onverkochte kleding.

Bent u hier ook klaar mee?
Teken dan de petitie:
www.petities.nl/petitions/stop-vernietiging-onverkochte-kleding.

Aanvullende gegevens