WakaWaka: licht van de zon

WakaWaka ('helder licht' in Swahili). De WakaWaka is ontwikkeld vanuit het idee om de energie armoede te beëindigen door het gebruik van zonlicht voor licht en stroom beschikbaar én betaalbaar te maken voor de 1,2 miljard mensen die zonder licht en elektra leven.

WakaWaka wordt in westerse landen verkocht volgens het sympathieke principe ‘buy one is give one’. Kortom een goede aanschaf met een dubbel effect.

Maurits Groen, die dit jaar op nummer 1 staat van de duurzame top 100 van Trouw, bedacht de WakaWaka solar LED lamp. De WakaWaka lamp zorgt voor licht maar er is nu ook een WakaWaka Power en dat is licht plus oplader. Met de WakaWaka hebben mensen die geen toegang tot elektriciteit hebben na het invallen van de duisternis licht om bijvoorbeeld huiswerk te maken. De impact die de WakaWaka heeft op mensen die is enorm. Nu wordt, waar nog geen elektriciteit is, kerosine als brandstof gebruikt. Kerosine is gevaarlijk en ongezond.

Als jij een WakaWaka aanschaft kun je met hulp van de zon licht bij je hebben, bijvoorbeeld als je met vakantie bent (en als je een WakaWaka Power hebt kun je je mobiele telefoon opladen). Heel handig als je geen elektra maar wel zon hebt, maar ook veel duurzamer dan elektra.

 

 

Aanvullende gegevens