Eerlijke paaseitjes op 'n rijtje

Lekker én overzichtelijk: een eerlijke paaseitjes-lijstje! Stop The Traffik slaat de handen ineen met Soul Action en Recycle Your Mind voor slaafvrije paaseitjes.

Via de website slaafvrijpaasei.nl bieden zij een duidelijk overzicht van paaseitjes met duurzame cacao.

"Eén ding is zeker: eerlijke chocolade paaseieren zijn dit jaar voor iedereen binnen handbereik. Verschillende supermarkten en andere winkels bieden minimaal één eerlijk merk paaseitjes aan. Dat was vorig jaar wel anders", aldus Antonie Fountain, directeur van Stop the Traffik. Sinds eind maart is de website slaafvrijpaasei.nl online, waar consumenten een duidelijk overzicht van eerlijke chocolade eitjes in de supermarkt kan vinden. Stop The Traffik, Recycle Your Mind en Soul Action zijn in contact met UTZ, Max Havelaar en Tony Chocolonely om eerlijke paaseieren in de supermarkten te krijgen.


Problemen cacaosector
Extreme vormen van kinderarbeid, mensenhandel en slavernij zijn vandaag de dag nog steeds gaande op cacaoplantages. Dit jaar zullen verschillende merken paaseitjes aanbieden waarvoor de cacaoboeren een eerlijke prijs hebben ontvangen.

Stop The Traffik
Wereldwijd zet Stop The Traffik zich in om moderne slavernij en mensenhandel te bestrijden. Door het voeren van campagnes wil deze organisatie meer mensen betrekken bij de problemen van en oplossingen voor mensenhandel. Stop The Traffik heeft contact met politici en werkt samen met andere goede doelen. Daarnaast benadert de organisatie bedrijven om hun verantwoordelijkheid hierin te nemen.


Bron: Stop The Traffik

Aanvullende gegevens