Zet je moeder in ‘n FAIR zonnetje

World Fair Trade Day (12 mei) en Moederdag (13 mei) vallen in het zelfde weekend! Wereldwinkels combineert deze feestdagen met een speciaal Fairtrade moederdagpakket.

Alle Wereldwinkels bieden voor dit weekend speciale moederdagpakketten aan, zoals een Fairtrade ontbijtpakket of lunch. Maar ook prachtige cadeaus, zoals sjaals en sieraden waar -eerlijk is eerlijk- moeders aan de andere kant van de wereld ook aan verdienen.

Moederdag kledingruil
Speciaal dit weekend organiseert Little Green Dress (die vaker kledingruilbeurzen organiseert) in de Humana loods te Utrecht een groots Moederdag kledingruil festival. Busjes vanuit Maarssen worden ingezet om moeders en dochters naar de loods te loodsen. Er is een professionele styliste die stylingworkshops geeft, en die kennis kan men meteen in de praktijk brengen met een paspop stylingwedstrijd. Ook aanwezig zijn de Restylers die met hun naaimachine je kleding pimpen.

Chocola
Bij Chocstar.nl kun je je eigen Fairtrade moederdag chocobar samenstellen: voeg via de site zelf ingrediënten toe zoals noten, hartjes, kaneel of butterscotch. Ook kun je een speciale tekst op het wikkel laten afdrukken.

Uit eten
Wil je moeder biologisch en fair uit eten nemen, kijk dan eens op puuruiteten.nl. Hier vind je het biologische/fairtrade restaurants bij jou in de buurt.

Aanvullende gegevens