Melk en Honing: puur genieten

Hoe duurzaam leeft bekend Nederland? De EO zendt vanaf vrijdag 9 maart nieuwe afleveringen uit van het programma 'Melk en Honing' over puur leven en duurzaam genieten.

Nieuwe serie, nieuwe presentatoren: Anne-Mar Zwart en Herman Wegter wisselen dit seizoen in de inspirerende setting van een plattelandsboerderij met bekende Nederlanders van gedachten over duurzaamheid. 'Genieten, onthaasten en rijker leven' staan centraal in het programma. Dit alles onder het genot van lekker en duurzaam eten niet met meesterkok Albert Kooy, maar vijf boerinnen etaleren op hun boerderij hun kookkunsten.

Anne-Mar reist naar het hoge noorden en bezoekt Louis die in een Mongoolse tent woont. Anita uit Lutjebroek bijt het spits af bij ‘Wat de boerin niet kent’-kookwedstrijd. Herman krijgt een rondleiding in het bedrijf die voedsel verbouwd op afvalresten.

Hoe groen ben jij?
Naast leuke gesprekken en interessante ontdekkingen komt iedere uitzending het nieuwe item 'Wat de boerin niet kent...' terug. Tijdens de 10 afleveringen koken 5 boerinnen om de beurt voor elkaar, waarna de anderen de maaltijd beoordelen. Op melkenhoning.nl kun je testen hoe 'groen' je zelf bent en recepten vinden om duurzaam te koken. Melk en Honing, vanaf vrijdag 9 maart om 19.25 uur, EO (NL2)

Aanvullende gegevens