Duurzaam dineren ‘op de kaart’

Geeft jouw favoriete restaurant je een doggybag mee? Of staan er kraanwater en vegetarische gerechten op de kaart? Het duurzaamheidsgehalte van inmiddels 210 restaurants is nu te checken op iens.nl/duurzaamdineren.

Samen met de onafhankelijke voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal en onderzoeksbureau CREM ontwikkelde Restaurantwebsite Iens onlangs een duurzaamheidsprofiel voor restaurants. Hierin kunnen restaurants met het aanvinken van een aantal duurzaamheidscriteria zelf aangeven in hoeverre duurzaamheid bij hen 'op de kaart staat'. Een duurzaam restaurant vinden, wordt hiermee voor de consument een stuk gemakkelijker!

Verspilling
Dit initiatief is opgezet naar aanleiding van het onderzoek naar Duurzaam Dineren (en het tegengaan van voedselverspilling), door Iens, in samenwerking met Milieu Centraal en CREM. "Meer dan de helft van de consumenten (58 procent) zegt dat duurzaamheid een grote rol speelt bij de keuze voor een restaurant. 81 procent is bereid om meer te betalen voor duurzame producten", is een conclusie uit dit onderzoek. (Bron: CREM) De duurzame criteria zijn ook door deze instanties geformuleerd. Naast de mogelijkheid tot het bestellen van vegetarische gerechten of gerechten met fairtrade of biologische producten, wordt er gelet op zaken die buiten de kaart met duurzaamheid te maken hebben, zoals zijn er waterbesparende toiletten, of kan de bediening je wat vertellen over duurzame acties? Inmiddels hebben 210 restaurants hun duurzaamheidsprofiel ingevuld.

Tiptop
Wil je als restaurantgast ook je duurzame steentje bijdragen, dan kom je met de Tip Top 10 lijst heel ver. Ook kun je -na een bezoek aan een duurzaam restaurant- je mening geven over wat jouw ervaringen met de mate van duurzaamheid van een restaurant. Een kleinere portie bestellen of gewoon je bord leegeten gaat de verspilling ook tegen!

(Bron: Iens.nl)

Aanvullende gegevens