De druppel...

Een druppel op de gloeiende plaat? Ieder die zich bewust is van zijn omgeving en daarin zijn verantwoordelijkheid neemt, draagt bij aan een duurzamere maatschappij: het idee achter het project 1.000.000 druppels.

Woensdag 27 juli is het project officieel geopend met een poging het wereldrecord waterdragen te verbreken.

1.000.000 druppels (initiatief van schoonmaakorganisatie Asito) wil voor eind 2012 een miljoen mensen enthousiast maken om de wereld een stukje duurzamer te maken. Het doel van 1.000.000 druppels is dat mensen gaan nadenken over hun keuzes. Een druppel is zo opgedroogd, maar een miljoen druppels kunnen een klein brandje blussen. Je kunt als particulier of als bedrijf meedoen en dan ontvang je elke week een duurzame tip. En dan niet de meest voor de hand liggende tips, zoals afval scheiden en het licht uitdoen als je niet in de kamer bent, maar dingen die net wat meer aandacht vragen: de zogenaamde Druppel van de Week. Dit zijn vaak tips die je ook nog geld besparen. Want neem je je brood mee in een lunchtrommel in plaats van in een plastic zakje? Haal je de oplader uit het stopcontact als je telefoon is opgeladen? Neem je altijd een boodschappentas mee als je gaat winkelen?

Wat kun je doen?
Ben jij de druppel op de gloeiende plaat en zie jij werken aan duurzaamheid niet als dweilen met de kraan open? Doe dan mee met de actie, je kunt je opgeven voor de Druppel van de Week. Heb jij ook tips, stuur ze dan in naar 1.000.000 druppels en je maakt kans op leuke, duurzame prijzen. 1.000.000 druppels kun je daarnaast volgen op Twitter, Hyves en Facebook en andere mensen enthouisiast maken.

Aanvullende gegevens