Biologisch katoen blijft in de lift zitten

Volgens een rapport van de Textile Exchange organisatie, het voormalige Organic Exchange, is de totale productie van biologisch katoen met 15 procent gestegen in seizoen 2009-2010

India blijft de grootste producent met een groei van maar liefst 37 procent. De volledige biologische katoenproductie werd door 274.000 boeren uit 23 landen verbouwd. Het aantal biologisch verbouwde katoen maakt nu meer dan 1 procent uit van de totale katoenproductie.

Volgens de senior director van Textile Exchange, blijven vooral de boeren maar ook de fabrikanten, retailers en consumenten vertrouwen houden in de productie van biologisch katoen. Het laat tevens zien hoe het werk wat Textile Exchange verricht zijn vruchten afwerpt.

Het blijft van belang voor kledingmerken leveringszekerheid te bemachtigen aangezien de voorraden in 2008-2009 en ook in 2010 al zijn gekocht. Merken kunnen dit doen door termijncontracten aan te gaan. ”We moeten blijven kijken naar de integriteit van de productie”zegt Liesl Truscott van Textile Exchange.

Textile Exchange is een organisatie die zich inzetten om de katoenproductie te verduurzamen. Ze werken samen met alle bedrijven in de productieketen. Over de hele wereld geeft de organisatie regelmatig trainingen en conferenties. (Bron: Textile Exchange)

 U kunt het persartikel lezen op de website van Textile Exchange.

Aanvullende gegevens