Filmfestival met 'n bite

De Youth Food Movement (YFM) verzorgt op 18, 19 en 20 maart het Food Film Festival in Studio/K in Amsterdam.
Het festival vertoont films met een ‘bite’: documentaires en speelfilms waarin niet alleen de liefde voor goed eten centraal staat, maar ook de problemen van ons huidige voedselketen worden aangekaart.

Het Food Film Festival heeft zo’n 20 films op het menu staan. Daarnaast is er een uitgebreid programma met debatten, workshops en kunst. Natuurlijk worden de bezoekers voorzien van een goed hapje en drankje.

Met de informatie die wordt geboden op het festival krijgt de bezoeker de tools in handen om bewust te kiezen voor echt, goed voedsel. “Want een positieve en bewuste houding ten aanzien van eten in de breedste zin van het woord is een eerste stap op de weg naar een duurzamere voedselvoorziening”, aldus de organisatie.

Het festival wordt voor het eerst in Amsterdam georganiseerd. Eerder werden al Food Film Festivals gehouden in New York, Londen en Bologna. Het eerste Nederlandse Food Film Festival is een initiatief van Youth Food Movement Nederland, een netwerk van jonge consumenten, studenten en foodprofessionals zoals boeren, tuinders, koks, vissers en producenten, die samen werken aan een duurzamer voedselsysteem.

Donderdag 17 februari zal het gehele festivalprogramma beschikbaar zijn op www.foodfilmfestival.nl.

Aanvullende gegevens