Jaar van de biodiversiteit

2010 is het internationaal Jaar van de Biodiversiteit. Door het hele land vinden inspirerende activiteiten plaats.

Via Biodiversiteit.nl tonen ruim honderd partners activiteiten, instellingen en programma's die te maken hebben met biodiversiteit. Diverse organisaties en verenigingen organiseren activiteiten in het kader van biodiversiteit. Niet alleen op de dag van de biodiversiteit (22 mei), maar ook de rest van het jaar.  Of zoekt u een lespakket over biodiversiteit om in de les te behandelen? Op de biodiversiteit.nl/kaart is een overzicht te vinden van allerlei verschillende activiteiten voor binnen en buiten. Kijk op de kaart voor een overzicht van uiteenlopende activiteiten en educatieve producten rond biodiversiteit in Nederland. Gezocht kan worden op trefwoord, locatie, datum, doelgroep en type activiteit of product.

Voor gezinnen en schoolklassen
De website richt zich op verschillende doelgroepen: zowel jong als oud, gezinnen en schoolklassen (basisschool en voortgezet onderwijs). U vindt er niet alleen activiteiten zoals excursies, evenementen, tentoonstellingen en natuurwandelingen, maar ook educatieve producten zoals lespakketten, speurtochten en educatieve websites.

Zelf producten/activiteiten aanmelden?
Op dit moment staan er ruim 300 activiteiten/producten op de kaart, maar dat aantal neemt snel toe. Heeft u zelf nog activiteiten of producten aan te bieden? Voer ze eenvoudig in op de site.

Aanvullende gegevens