Duurzame Dinsdag

Duurzame Dinsdag, de dag dat de samenleving met antwoorden komt, vindt dit jaar alweer voor de 12e keer plaats.

Op 7 september 2010 ontvangt demissionair minister Verburg (LNV) het Duurzame Koffertje, gevuld met een analyse op basis van alle ingediende initiatieven en de initiatieven zelf. Daarnaast onderscheidt demissionair minister Huizinga (VROM) een aantal individuen die zich al jaren inzetten voor een duurzamere samenleving met de enige duurzame onderscheiding in Nederland: het Duurzame Lintje.

Gabe van Wijk, jongerenvertegenwoordiger duurzame ontwikkeling naar de Verenigde Naties, overhandigt op 7 september het Duurzame Koffertje aan demissionair minister Verburg (LNV). In het koffertje bevindt zich naast alle ingediende initiatieven, een analyse van deze initiatieven. Op basis van de belangrijkste boodschappen uit deze analyse krijgt het kabinet een aanbeveling hoe tot een duurzamere samenleving te komen en hoe de overheid een rol kan spelen om de juiste voorwaarden te creëren voor duurzaam initiatief.

Daarnaast onderscheidt demissionair minister Huizinga (VROM) een aantal individuen die zich al jaren inzetten voor een duurzamere samenleving met een Duurzaam Lintje. Vorig jaar werd niemand minder dan Prinses Irene gehuldigd.

Door een initiatief in te dienen wordt jouw initiatief onderdeel van het Duurzame Koffertje. Jouw initiatief wordt meegenomen in de analyse. Je neemt deel aan het wedstrijdelement van Duurzame Dinsdag, waarbij je kans maakt op prijzen ter ondersteuning van jouw initiatief en je wordt uitgenodigd voor het evenement op 7 september.

Heb jij dus een goed, duurzaam idee? Ken jij iemand waarvan jij denkt: die verdient nou echt een Duurzaam Lintje? Meldt dan jouw initiatief aan of nomineer diegene voor 1 juli op www.duurzamedinsdag.nl. Ook vind je hier meer informatie over Duurzame Dinsdag.

Tot 7 september!


Aanvullende gegevens