Vakbondsonderdrukking fabrikant grote merken duurt voort

Al meer dan twee jaar voert De Schone Kleren Kampagne en haar wereldwijde netwerk actie om de vakbondsonderdrukking in de Indonesische PT Mulia Knitting Factory aan te pakken.

In deze fabrieken wordt kleding gemaakt voor de grote merken Polo Ralph Lauren en Tommy Hilfiger. Helaas hebben de onterecht ontslagen vakbondsleden hun baan nog steeds niet terug en zijn de arbeiders nog steeds bang om zich aan te sluiten bij de vakbond van hun keuze.
Kom vandaag in actie! Stuur een e-mail aan Polo Ralph Lauren en Tommy Hilfiger en eis een einde aan de vakbondsonderdrukking in de fabriek waar hun kleding wordt gemaakt.
Op 11 februari spraken vakbondsleidster Emilia Yanti uit Indonesië en de Schone Kleren Campagne met de directie van Tommy Hilfiger over de jarenlange vakbondsonderdrukking bij hun Indonesische producent. Tommy Hilfiger beloofde in dit gesprek om de schendingen aan te pakken en zijn plan van aanpak te coördineren met de vakbond en de Schone Kleren Campagne. Helaas komt Tommy Hilfifger zijn belofte niet na.
Polo Ralph Lauren steekt al jaren zijn kop in het zand. Het kledingmerk toont een schokkend gebrek aan verantwoordelijkheid en doet geen enkele moeite om te reageren op brieven en e-mails van arbeidsrechtenorganisaties en consumenten wereldwijd. De Franse Schone Kleren Campagne vraagt vandaag aandacht voor deze zaak rondom de opening van hun nieuwe flagship store op de chique boulevard Saint-Germain in Parijs. (Bron: De Schone Kleren Kampagne)

Aanvullende gegevens