Veel lekkers bij Food Film Festival

Films om van te likkebaarden: op 9, 10 en 11 mei vindt de vierde editie van het Food Film Festival plaats, dit jaar op een nieuwe locatie: het Westergasfabriekterrein. Inmiddels is de kaartvoorverkoop van start gegaan.

Deze prachtige, ruime locatie biedt gelegenheid voor meer bezoekers, meer films, workshops en allerhande smakelijks bij het pop-up Slow food restaurant en de ambachtelijke markt. Vis staat dit jaar in de spotlight van het Food Film Festival, onder meer in een groot visserijdebat. In de blogserie ‘Smakelijk scenes’, waarin bekenden uit de film- of foodwereld hun mooiste eetscène of beste food film aller tijden beschrijven, krijg je regelmatig een voorproefje van het festival.

Gouden tickets
Op het filmfestival wordt een ode gebracht aan de vorig jaar overleden culinair recensent Johannes van Dam met een ‘Proefwerklunch’. Deze unieke en uitgebreide lunch wordt bereid door drie Amsterdamse topchefs die alledrie een 9,5 of hoger kregen van Van Dam! Na de lunch wordt de film ‘De keuken van Johannes’ vertoond. Een intiem portret van Van Dam gemaakt door Bianca Tan. De lunch is onderdeel van de Gouden Tickets-serie, waarmee bezoekers het festival kunnen steunen. Als je een Gouden Ticket koopt, doneer je 30 euro aan het festival.

Voor meer informatie over het festival en het filmprogramma, klik hier.

 

Aanvullende gegevens