Luchtig bos


Vergeet de boomhut, tijdens de landelijke Boomfeestdag, afgelopen woensdag 12 maart, werd op de Postjesflat in Amsterdam het eerste Nederlandsse verticale bos geplant. Het was een succes: er zijn meer dan 100 bomen op de balkons van de flat geplant.

Het mooie weer, enthousiasme van veel kinderen uit de buurt en steun van veel mensen heeft er voor gezorgd dat de boomplantactie echt een feest is geworden. Het is gefilmd door SBS6 en hier te zien.

Opwaarderen
Dit zogenaamde Urban Street Forest-project staat voor het verticaal vergroenen van flats in aandachtswijken door middel van het planten van kleine boompjes op balkons van de flats. Het is bedoeling dat hierdoor de leefomgeving wordt opgewaardeerd. Urban Street Forest werkt altijd nauw samen met de buurtbewoners. 

Filter
"Wij geloven dat bomen essentieel zijn voor de gezondheid van mens, dier en milieu. Bomen geven de wijk kleur, zorgen voor een minder lawaaierige buurt en filteren (fijn)stof uit de lucht. Huizen zijn zelfs meer waard als er groen omheen staat”, aldus Postjesflatbewoners en initatiefnemers Beatrice Puijk en Raymond Brouwers op de website van Urban Street Forest. Ze zijn geinspireerd door de Oostenrijkse kunstenaar Friedrich Hundertwasser. 

Steunen
Urban Street Forest werkt zonder subsidie van de overheid, dat betekent dat de organisatie afhankelijk is van giften van buurtbewoners, supporters etc. Wil je het project ook steunen, kijk dan hier.

(foto: Urban Street Forest) 

 

 

 

Aanvullende gegevens