‘n Tas met een boodschap

Je herkent 't vast wel: je wilt boodschappen doen, maar bij de supermarkt kom je erachter dat je geen boodschappentas bij je hebt. Koop dan bij de daklozenkrant-verkoper de DoGoodieBag, een gerecycled tasje.


Misschien heb je ze al gezien bij je vertrouwde supermarkt: verkopers van de daklozenkrant die nu ook gerecyclede tassen in fris design aanbieden. De organisatie achter het initiatief de ‘DoGoodieBag’ slaat hiermee twee vliegen in een klap, want de actie is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor dak- en thuislozen! De tas is supersterk en gemaakt van hergebruikt materiaal. Het trendy design is afkomstig van jonge kunstenaars die ons bewust willen maken van plastic verspilling. De DoGoodieBag kost vier euro, waarvan de helft naar de daklozenkrantverkoper gaat.

280 miljoen plastic tassen
De pilot begon donderdag 20 februari en heeft als doel het gebruik van plastic tassen te verminderen. Het is een gezamenlijk intitiatief van DoGoodieBag, samen met de Stichting Z! Daklozenkrant en de Gemeente Amsterdam. Alleen al in onze hoofdstad worden namelijk 280 miljoen plastic tassen gebruikt.            

Ook zo’n tas hebben?
Kijk hier voor jouw dichtstbijzijnde daklozenkrantverkoper of bestel de DoGoodieBag onlineHier kun je meer lezen over de plastic afvalberg en waarom plastic niet goed is voor het milieu.


 

Aanvullende gegevens