Groene start van het nieuwe jaar!

De kop is er af: het nieuwe jaar is al even begonnen. Heb jij groene voornemens of lijkt het je gewoon leuk om dit jaar iets anders dan anders te doen? GoedeWaar.nl zet een aantal evenementen en initiatieven waar je je bij kunt aansluiten of aan kunt deelnemen op een rij.

  • Interactief debat: een groene landbouw

“Hoe duurzaam is de landbouw eigenlijk en wie bepaalt hoe onze boeren hun werk moeten doen? Is het de burger, de overheid of de boer zelf?” Vrijdag 17 januari verzorgt het Eetcafé een interactieve debatavond over het onderwerp ‘Een groene landbouw’, waar geprobeerd zal worden antwoord te geven op deze en andere vragen. Het Eetcafé is een on- en offline platform voor boeren en burgers en is een initiatief van de YFM, het NAJK en Netwerk Platteland.
Vrijdag 17 januari I 20.00 I Pakhuis de Zwijger (grote zaal) I gratis entree.

  • Groene studentenfratsen

Ben jij een milieubewuste student die in een studentenhuis woont? Dan kun je meedoen met de competitie van Het Duurzaamste Studentenhuis. Met het organiseren van een energiebesparende en/of milieubewuste actie kun je prijzen winnen tot 1.000 euro. Je wordt op de site alvast een eindje op weg geholpen met handige bespaartips. Je kunt je duurzame actie tot 20 januari uploaden, dus wacht niet te lang!

  • Netwerkevenement: Keys to Success

Tijdens de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam vindt op maandag 27 januari het netwerkevenement ‘Keys to Success’ plaats. De focus ligt deze vierde editie op duurzaamheid en hoe bedrijfsmodellen moeten worden ontwikkeld om te anticiperen op veranderingen in de mode-industrie. Voor echte groene fashionistas, want deelname is niet goedkoop: €125.
Maandag 27 januari I 14:30 tot 19:00 I Cultuurpark Westergasfabriek Amsterdam I gratis voor leden van de Fashion in Business Network, voor anderen €125

  • Warme Truiendag

Echt heel koud is het nog niet, maar misschien is Koning Winter op 7 februari wel aangekomen. Gelukkig is het dan Greenchoice Warme Truiendag, een nationale actie die mensen aanzet om zich warm aan te kleden en de verwarming een paar graadjes lager te zetten. Want, zo stelt de organisatie: “De groenste energie is de energie die je niet gebruikt”! Je bespaart hiermee je portemonnee en de planeet. Op de website van Warme Truiendag staan de acties waar je aan mee kunt doen op een rij. Ruim honderdtienduizend Nederlanders doen al mee, jij ook?

(Foto's: Greenchoice Warme Truiendag, actie Blij dat ik brei en Het duurzaamste studentenhuis)

Aanvullende gegevens