Een mini-moestuinkit voor Sinterklaas?

Hoe kun je de grote ecologische voetafdruk van het Sinterklaasfeest zo veel mogelijk verkleinen? Voor wie zich dat afvraagt, is de eerlijke Sinterklaasplanner een uitkomst. Onder het motto 'Wie zoet is, kiest Fairtrade" geeft de eerlijke Sint een overzicht van duurzame cadeaus, fairtrade chocolade en verkooppunten en tips om oud speelgoed een tweede leven te geven.

De Eerlijke Sinterklaasplanner is geschreven door Netwerk Bewust Gebruiken. Tips zijn bijvoorbeeld: kies speelgoed van duurzame materialen, geef liever iets kleins van goede kwaliteit dat jaren meegaat en vermijd speelgoed dat geluidjes maakt of knippert. Geinig en een keer heel iets anders is de tip: geef juist spullen voor de tuin, zoals een kip, een eigen appelboom op een mini-moestuinkit voor de Sint!

Eerlijke feestenplanners
Kijk hier voor de volledige Sinterklaasplanner online. Aan mensen die Sinterklaas overslaan, is ook gedacht met eerlijke feestenplanners voor Kerstmis en verjaardagsfeesten. Hier vind je onder meer tips voor duurzame gerechten, cadeaus en versieringen.

Aanvullende gegevens