Duizenden duurzame activiteiten

Particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden zetten zich in om dinsdag 10 oktober een Duurzame Dinsdag te maken, volop activiteiten die je aanzetten om bewust duurzaam te leven en consumeren.

De landelijke Dag van de Duurzaamheid op 10-10 wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door Urgenda. In heel Nederland zullen duizenden duurzame activiteiten plaatsvinden. Je kunt als particulier, bedrijf of organisatie een eigen project toevoegen, maar je kunt ook aanhaken bij een bestaande activiteit, zoals een Low Car Diet, Duurzaam daten of een Voorleesactie. Kijk hier voor meer informatie en de activiteiten: http://www.dagvandeduurzaamheid.nl/

Duurzaam Kerstdiner
In de aanloop naar de dure decembermaand geeft de organisatie Duurzaam december jou op hun website allerlei leuke, duurzame ideeen. Die lopen uiteen van praktische tips zoals koop biologische pepernoten, fairtrade chocoladeletters, adopteer een kerstboom, hergebruik kerstspullen, vraag of geef zelf een duurzaam (verjaardags/sint/kerst) cadeau of kies voor een biologische kerstmaaltijd. Op Duurzame dinsdag trapt Duurzaam December 2013 zelf ook af met een Duurzaam Kerstdiner. Meer informatie en opgeven kan hier.

Aanvullende gegevens