Bio+

bioplus

Claim: natuurlijke origine, biologisch, dierenwelzijn, milieu, a fair deal. 

Deze producten zijn in een aantal supermarkten te koop, waaronder Coop, Jumbo en Plus.

Lees meer...

Biogarantie

biogarantie 

Het Belgische label Biogarantie geeft aan dat het product afkomstig is van gecontroleerde biologische teelt.

 
 
 

Biotop (Carmel, Agrexco)

carmel

Handelskeurmerk van Carmel voor biologische producten. Carmel is een merk van Agrexco (Agricultural Export Company), Israël’s grootste exporteur van agrarische producten.

 

Lees meer...

Demeter

demeter

Demeter is het kwaliteitskeurmerk voor biologisch-dynamische landbouwbedrijven en de al dan niet verwerkte producten. De gecertificeerde bedrijven en producten worden gecontroleerd en gecertificeerd op basis van de strengste Demeter-normen.

Lees meer...

EKO-keurmerk

Het EKO-keurmerk staat voor biologische landbouwproducten en voedingsmiddelen. Dat wil zeggen dat het product voldoet aan de wettelijk voorgeschreven biologische eisen.

  

Lees meer...

Ethical Trading Initiative

 

Ethical Trading Initiative (ETI) is een organisatie die zich ten doel stelt om de werkomstandigheden te verbeteren in bepaalde sectoren, waaronder de kledingsector en voedingssector.

Lees meer...

EU Bio keurmerk

Het EU Bio keurmerk (EU organic farming 834/2007) is ontstaan vanuit de behoefte aan één herkenbaar biologisch keurmerk voor alle Europese lidstaten. Op 1 juli 2010 is het geïntroduceerd.

Lees meer...

Fairtrade / Max Havelaar

In 1988 is het Max Havelaar keurmerk in Nederland opgericht om kleine producenten in ontwikkelingslanden te helpen een betere plek te verwerven in de handelsketen. 

 

Lees meer...

Lokale en duurzame initiatieven

Lokale en duurzame boerderij initiatieven:

Zuid-Oost Groningen: Sellingen
Rotterdam e.o: RechtstreexFloating Farm
Noordoostpolder: BioRomeo
Voorne-Putten: De Proefschuur
Zuid-Holland: NatuurlijkboerenHerenboeren
Zoetermeer: Boeren en buren

 

Andere leuke en interessante websites:

 

FoodshedVoedsel Anders, Voedselfamilies

Milieukeur

Consumenten die producten, processen of diensten aanschaffen met het Milieukeur-logo zijn ervan verzekerd dat zij milieuvriendelijker consumeren. Het keurmerk richt zich op producteigenschappen en het productieproces. Het kan daarbij zowel gaan om voedingsmiddelen als non-food producten. 

Lees meer...

Puur & eerlijk (Albert Heijn, Ahold)

ah puureerlijk

AH puur&eerlijk is geen keurmerk, maar een merk van Albert Heijn dat dient als verzameling voor keurmerken, van hoog-duurzaam tot laag-duurzaam. AH puur&eerlijk bevat vijf categorieën: biologisch, fairtrade, duurzame vangst, scharrel en ecologisch. 

Lees meer...

Rainforest Alliance

rainforest-alliance

Rainforest Alliance is een milieuorganisatie die als doel stelt: “Het beschermen van ecosystemen en de mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn”. Het bananenmerk Chiquita werkt al sinds 1992 met deze milieuorganisatie samen en is in 2005 zelfs door hen gecertificeerd.

Lees meer...

Utz Certified

utz_certified

Het keurmerk UTZ Certified (vroeger Utz Kapeh) is opgericht door Ahold coffee company en een koffieproducent in Guatemala. Het is opgericht als alternatief voor Max Havelaar en UTZ richt zich op zowel grote als kleine boeren.

Lees meer...

Aanvullende gegevens