Organisatie

Missie en visie

GoedeWaar.nl zet zich in voor een duurzame wereld en onderzoekt daarom de mens-, dier- en milieuvriendelijkheid van producten. Dit onderzoek helpt jou een bewuste consumentenkeuze te maken en bevraagt daartoe bedrijven bij hun verantwoordelijkheid om duurzaam te produceren.

GoedeWaar.nl is namelijk van mening dat verantwoord koopgedrag van bewuste consumenten bijdraagt aan duurzame ontwikkeling, eerlijke handel en armoedebestrijding.
GoedeWaar.nl wil uitgroeien tot de toonaangevende consumenten-organisatie op het gebied van duurzaamheid. Onder andere in de segmenten: kleding, voeding en persoonlijke verzorging.

Contact met GoedeWaar.nl?

Postbus 40                                         
2050 AA  OVERVEEN                               

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoon: 06 - 393 155 98 (Antwoordapparaat. Graag uw vraag inspreken met vermelding van telefoonnummer en wanneer u bereikbaar bent; wegens de vele vragen zijn wij vaak beter bereikbaar via email)

KvK: 40533586
Triodos banknummer: NL70 TRIO 0212 1714 37

RSIN: 6234148

Geschiedenis van GoedeWaar.nl

Op 14 april 1982 werd de Vereniging voor verbruikers van Ekologiese Produkten (V.E.P.) opgericht. Op 2 juli 1984 werd de naam gewijzigd in Alternatieve Konsumenten Bond (A.K.B.) en op 30 juli 2002 werd de naam gewijzigd in Consumentenvereniging Goede Waar & Co (waarbij Co voor Consument stond) en richtte de organisatie zich ook op sociale duurzaamheid, zoals kinderarbeid, gevaarlijk of ongezond werk, enzovoort. Sinds 16 november 2010 heet Goede Waar & Co: GoedeWaar.nl.

Lees meer...

Hoe kun je GoedeWaar.nl steunen?

Word donateur

 • Word donateur voor maar € 2,50 per maand! Het basisbedrag per jaar is 30 euro. Met jouw steun kunnen we onderzoek doen en barrières voor duurzaam consumeren opheffen;
  (NB: wegens overgang naar nieuwe website is het op dit moment niet mogelijk om je aan te melden als donateur, dan wel in te loggen als je al donateur bent.)
 • Neem een aandeel in het onderzoek van GoedeWaar.nl.
 • Periodieke gift zonder tussenkomst van de notaris.
  U kunt ons voor een periode van 5 jaar (of langer) een periodieke schenking geven.
  Een periodieke schenking geeft u fiscaal voordeel en geeft GoedeWaar.nl zekerheid voor een langere termijn. Het formulier vind u hier.
  U kunt de ingevulde overeenkomst zenden naar
  Stichting Goede Waar, Postbus 40, 2050 AA Overveen

En / of

 • Ontvang onze gratis e-nieuwsbrief (10x per jaar);
 • Vertel anderen over GoedeWaar.nl, bijvoorbeeld via 'share' helemaal linksboven in dit scherm;
 • Of doneer eenmalig, op Triodos banknummer: NL70 TRIO 0212 1714 37
  Graag bij eenmalige donatie adresgegevens vermelden.

GoedeWaar.nl heeft de ANBI status, donaties zijn dus aftrekbaar.

Werkt GoedeWaar.nl samen?

Goedewaar.nl werkt bijvoorbeeld samen met Schone Kleren Campagne, Milieu Centraal, Wakker Dier, Rank-a-Brand, Treemagotchi, StoereVrouwen, etc. Rank-a-brand verschilt van GoedeWaar.nl omdat ze een merk beoordeelt aan de hand van de informatie op de website van dat merk.

Lees meer...

Doet GoedeWaar.nl marktonderzoek?

GoedeWaar.nl doet geen marktonderzoek, want de uitkomsten van het onderzoek hebben geen effect op de werkwijze van GoedeWaar.nl. GoedeWaar.nl levert vergelijkende duurzaamheidsinformatie van consumentenproducten. Dat is de kern van alle activiteiten van GoedeWaar.nl, deze aanpak waarborgt hoogwaardige kwaliteit.

Welk salaris ontvangt de directeur van GoedeWaar.nl?

De directeurs functie wordt sinds 1 november 2013, voorlopig vrijwillig en onbezoldigd vervuld, door de voorzitter. Als er weer een betaalde directeur is dan ontvangt deze naast het maandelijks salaris (bruto € 4250, netto € 2805) ook 8% vakantiegeld. Verder ontvangt hij géén pensioenregeling, géén 13e maand en géén overige vergoedingen of bonus. De hoogte van zijn loon wordt vastgesteld door de Raad van Toezicht. De audit-comissie controleert alles en doet verslag aan de Raad van Toezicht. Over dit geheel wordt jaarlijks een goedkeurende accountantsverklaring gegeven door een externe accountant.

Waar kan ik het logo van GoedeWaar.nl downloaden?

Hieronder! Gewoon rechts klikken en opslaan als...

Mocht je dit willen gebruiken voor je / een organisatie, vraag dan eerst per email toestemming: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

logo goedewaar.nl

Aanvullende gegevens