Boeken

'Groene' boeken

GoedeWaar.nl houdt jou graag op de hoogte van interessante publicaties over duurzaamheid.
Heb jij onlangs een inspirerend boek gelezen over duurzaamheid? Geef het ons door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De kanarie in de kolenmijn

Ewald Engelen en Marianne Thieme waarschuwen tegen de onhoudbaarheid van de huidige politieke en financiële keuzes.
Als een kanarie in de kolenmijn signaleren zij gevaren die onze toekomst bedreigen.

Dat het fossiele denken gedurende lange tijd zo'n beetje alle verzamelde reserves aan fossiele brandstoffen erdoor heeft gejaagd.

Dat honger niet het gevolg is van te weinig voedselproductie, maar dat het vooral gaat over voedselverdeling en -verspilling.

Lees meer...

Gratis geld voor iedereen

Het probleem is niet dat we het niet goed hebben, het probleem is dat we niet weten hoe het beter kan.

Correspondent Rutger Bregman schetst nieuwe vergezichten: van een basisinkomen voor iedereen tot een werkweek van vijftien uur, 
van een wereld zonder grenzen tot een wereld zonder armoede.

Lees meer...

Mode om het leven te vieren

Hoe sta jij voor je kledingkast? Gek eigenlijk, dat het zo’n vanzelfsprekend begin van de dag is, waar je vaak niet eens zo goed over nadenkt. Ja, of het warm genoeg is, of of het je wel goed staat. Maar sta je er eigenlijk wel eens bij stil hoeveel mensen betrokken zijn bij jouw kleding? En hoe dat proces verloopt? Marieke Eyskoot schreef een boek over eerlijke kleding: Talking Dress en gaf er een lezing over.

Lees meer...

De Essentie van Duurzaamheid

"We kunnen ons gedrag aanpassen om duurzamer te worden. Maar wat als we nou eerst eens ons bewustzijn verruimen?" De schrijvers van De Essentie van Duurzaamheid, Nathalie van der Borgt en Marco Oteman, benaderen het onderwerp vanuit voornamelijk praktische invalshoeken: welke nieuwe technische ontwikkelingen zijn er noodzakelijk, welke nieuwe maatschappelijke systemen, welk organisatiemodel en welke nieuwe regelgeving?

Lees meer...

Diego Zonnesteek en de Magische Bril

Diego Zonnesteek voelt dingen aankomen die niemand anders voelt. Zelf vindt hij dat maar niks. Zijn land wordt bedreigd door natuurrampen. Het wordt steeds warmer. Het ijs is aan het smelten, waardoor het land overstroomt en mensen uit hun huizen verdreven worden.

 

Lees meer...

Aanvullende gegevens