Acties

Zevende Fairtrade week: 26 oktober tot 4 november

Vanaf zaterdag 26 oktober is het weer Fairtrade Week! Met behulp van de actiefolder die eind oktober door de brievenbus valt met daarin aantrekkelijke aanbiedingen kun je deze week nog gemakkelijker eerlijke boodschappen doen.

Read more...

Mag het een tasje minder zijn?

Verpakkingen en plastic tasjes: je kunt er bijna niet omheen. De verkoopster stopt je aankopen in een plastic tasje voor je kunt zeggen dat je zelf een boodschappentas bij je hebt. En in de supermarkt zijn veel - ook biologische - producten verpakt. Meestal is dat om de houdbaarheid te verlengen, maar vaak is het onnodig verpakt. Hoe pak je dat aan?

Read more...

Hoezo begrotingsproblemen? Buy nothing new!

 

Donderdag 10 oktober is het Dag van de Duurzaamheid, maar de hele maand oktober daagt de organisatie van ‘Buy Nothing New’ jou uit om mondjesmaat uit te geven en te ontdekken wat je al hebt. Op deze site vind je allemaal ruiltips, links naar interessante websites om te (her)ontdekken wat je al hebt, of de kunst van het lenen en geven af te kijken.

Read more...

Duizenden duurzame activiteiten

Particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden zetten zich in om dinsdag 10 oktober een Duurzame Dinsdag te maken, volop activiteiten die je aanzetten om bewust duurzaam te leven en consumeren.

Read more...

Blijf blij met de bij

De lente is bij uitstek de tijd van het jaar om te tuinieren. Bijen worden echter flink bedreigd door het gebruik van pesticiden die worden gebruikt op landbouwgronden en in tuinen. In Nederland is de wintersterfte onder bijen het hoogst van Europa. En juist die bijen zijn superbelangrijk voor de biodiversiteit: ze bestuiven meer dan 70% van onze belangrijkste landbouwgewassen zoals fruit en groente.

Read more...

Ontdek wat je al hebt

Lenen, huren, delen, tweedehands, repareren, vintage: nee, GoedeWaar.nl is niet van plan in de voetsporen van de Vrekkenkrant te lopen, maar dit mooie initiatief willen we je niet onthouden: buynothingnew.nl. Op deze site vind je allemaal ruiltips, links naar interessante websites om te (her)ontdekken wat je al hebt, of de kunst van het lenen en geven af te kijken. 

Read more...

Additional information