Dag van de Duurzaamheid 2016

10 oktober is het weer de dag van de duurzaamheid.
Maar de dagen daarna natuurlijk ook!

In het hele land zijn activiteiten, zoals onder andere de Dutch Sustainable Fashion Week, Het grote cacaospel, Voorleesdag (scholen kunnen zich hiervoor aanmelden)

Zoeken kun je op provincie en op categorie, zoals Voeding en landbouw, Energie en Klimaat, Sociale duurzaamheid, Natuur en recreatie, etc. 

Een aantal gemeenten in Nederland heeft een Dag van de duurzaamheid georganiseerd, zoals Apeldoorn, Ooststellingwerf, Meerssen, Beverwijk, Utrecht, Boxtel, Etten-Leur, etc.

Duurzaam dineren ‘op de kaart’

Geeft jouw favoriete restaurant je een doggybag mee? Of staan er kraanwater en vegetarische gerechten op de kaart? Het duurzaamheidsgehalte van inmiddels 210 restaurants is nu te checken op iens.nl/duurzaamdineren.

Lees meer...

Zevende Fairtrade week: 26 oktober tot 4 november

Vanaf zaterdag 26 oktober is het weer Fairtrade Week! Met behulp van de actiefolder die eind oktober door de brievenbus valt met daarin aantrekkelijke aanbiedingen kun je deze week nog gemakkelijker eerlijke boodschappen doen.

Lees meer...

Mag het een tasje minder zijn?

Verpakkingen en plastic tasjes: je kunt er bijna niet omheen. De verkoopster stopt je aankopen in een plastic tasje voor je kunt zeggen dat je zelf een boodschappentas bij je hebt. En in de supermarkt zijn veel - ook biologische - producten verpakt. Meestal is dat om de houdbaarheid te verlengen, maar vaak is het onnodig verpakt. Hoe pak je dat aan?

Lees meer...

Hoezo begrotingsproblemen? Buy nothing new!

 

Donderdag 10 oktober is het Dag van de Duurzaamheid, maar de hele maand oktober daagt de organisatie van ‘Buy Nothing New’ jou uit om mondjesmaat uit te geven en te ontdekken wat je al hebt. Op deze site vind je allemaal ruiltips, links naar interessante websites om te (her)ontdekken wat je al hebt, of de kunst van het lenen en geven af te kijken.

Lees meer...

'Tips & acties' heeft de volgende onderdelen:

Aanvullende gegevens