Opinie

Verkiezingen 15 maart 2017

Hoe kun je kiezen voor duurzaamheid? Wat willen de partijen?

 


Het Planbureau voor de Leefomgeving heeft een aantal partijprogramma's geanalyseerd.

Daarnaast kun je een aantal kieswijzers invullen: het Groen kieskompas, Kieswijzer Duurzame Economie en

Lees meer...

Kinderarbeid Turkije: ‘Tracking en tracing is essentieel’

Minister Ploumen beantwoordde onlangs kamervragen die naar aanleiding van de uitzending van het NCRV-programma ‘Altijd Wat’ over Kinderarbeid in de Katoenteelt in Turkije zijn gesteld. GoedeWaar.nl directeur Eelco Fortuijn kwam in deze uitzending ook aan het woord. Hij stelt in reactie op de antwoorden van Ploumen dat de kern van het probleem: tracking en tracing*, een cruciaal punt is.

Lees meer...

Een mini-moestuinkit voor Sinterklaas?

Hoe kun je de grote ecologische voetafdruk van het Sinterklaasfeest zo veel mogelijk verkleinen? Voor wie zich dat afvraagt, is de eerlijke Sinterklaasplanner een uitkomst. Onder het motto 'Wie zoet is, kiest Fairtrade" geeft de eerlijke Sint een overzicht van duurzame cadeaus, fairtrade chocolade en verkooppunten en tips om oud speelgoed een tweede leven te geven.

Lees meer...

Mag het een tasje minder zijn?

Verpakkingen en plastic tasjes: je kunt er bijna niet omheen. De verkoopster stopt je aankopen in een plastic tasje voor je kunt zeggen dat je zelf een boodschappentas bij je hebt. En in de supermarkt zijn veel - ook biologische - producten verpakt. Meestal is dat om de houdbaarheid te verlengen, maar vaak is het onnodig verpakt. Hoe pak je dat aan?

Lees meer...

Hoezo begrotingsproblemen? Buy nothing new!

 

Donderdag 10 oktober is het Dag van de Duurzaamheid, maar de hele maand oktober daagt de organisatie van ‘Buy Nothing New’ jou uit om mondjesmaat uit te geven en te ontdekken wat je al hebt. Op deze site vind je allemaal ruiltips, links naar interessante websites om te (her)ontdekken wat je al hebt, of de kunst van het lenen en geven af te kijken.

Lees meer...

Groene wasjes?

GoedeWaar.nl doet onder meer onderzoek naar de duurzaamheid van het productieproces van kledingmerken. Aan de hand van de informatie die GoedeWaar.nl ontvangt van de merken en/of wat er op hun website over duurzaamheid staat vermeld, wordt de score van het merk bepaald die in de Kledingchecker wordt vertoond. In deze Kledingchecker wordt regelmatig verwezen naar keurmerken (schemes) of een Code of Conduct. Maar hoe werkt dat eigenlijk en wat betekent een Code of Conduct?

Lees meer...

Aanvullende gegevens