Slow Food: Vote with your fork, eat with your heart"

GoedeWaar.nl wil de duurzame consument graag informeren over organisaties die duurzame productie voorstaan, zoals Slow Food, in 1989 opgericht als reactie op ‘Fast Food’.
Slow Food is een wereldwijde beweging die bestaat uit mensen die staan voor Good, Clean & Fair food. Good staat voor kwaliteit, smaakvol, gezond. Clean voor productieprocessen die geen schade veroorzaken aan de omgeving. Fair voor het bereikbaar zijn voor iedereen, toegankelijke prijzen voor consumenten, gezonde voorwaarden en marge voor producenten.

Slow Food Nederland heeft een aantal lokale afdelingen, verspreid over Nederland. Deze afdelingen leggen met hun activiteiten de basis voor het creëren en ondersteunen van voedselgemeenschappen.

Een onderdeel van Slow Food is de Youth Food Movement. Het credo van de Youth Food Movement is : “Vote with your fork, eat with your heart!” GoedeWaar.nl is het daar roerend mee eens. De Youth Food Movement (YFM) is een jongerenbeweging die zich inzet voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem. Het is een netwerk van studenten van allerlei studierichtingen, jonge consumenten en jonge professionals, zoals boeren, tuinders, koks, vissers en producenten die met elkaar veranderingen teweeg brengen.

Aanvullende gegevens