Gelukkig met minder

Heeft het verkleinen van je impact op het milieu ook een positieve invloed op de kwaliteit van je leven? Ontdek het tijdens de No Impact Week van 6 t/m 13 november.

Na aanmelding op de site van No Impact Week (NIW) krijg je een handleiding met daarin dagelijkse bespaartips om bijvoorbeeld je energie uitstoot of verspillingsquotum te verminderen. Neem je plastic trommeltje mee naar de winkel, zodat je niet onnodig verpakkingsmateriaal gebruikt of eet eens een dag geen vlees en kies voor seizoensgroenten. Ogenschijnlijk simpele zaken, die zeker verschil uitmaken!

Minimaliseren
Deze actieweek is gebaseerd op het boek en de film 'No impact man' van de Amerikaanse schrijver Colin Beavan, die het geen week, maar wel een jaar volhield om zijn impact op het milieu te minimaliseren. En het maakte hem een stuk gelukkiger dan voorheen. Het gaat er tijdens NIW dan ook vooral om dat je ontdekt hoe het veranderen van je levensstijl effect kan hebben op zaken als persoonlijke voldoening, gezondheid, geluk en je relatie met vrienden en familie. Dit jaar wordt de NIW voor het tweede jaar georganiseerd, nu in samenwerking met het Instituut voor Natuurbeschermingseducatie en samen met Vlaanderen.

Yotta
Drie gezinnen doen alvast mee en gebruiken zo min mogelijk water, elektriciteit en gas. Zij zijn sinds zaterdag 8 oktober te zien in de reality TV-serie Yotta om 19.30 uur op Z@PP.

 

Aanvullende gegevens