Senioren trekken eco-kar

Is duurzaamheid trendy en vooral populair bij jongeren? Toch niet: volgens een onderzoek van seniorencommunity Goedenwel zijn het juist de senioren die het duurzame voorbeeld geven.

 Bijna alle senioren willen er een zoveel mogelijk duurzame levensstijl op nahouden, zo blijkt uit recent onderzoek van seniorencommunity Goedenwel onder 855 respondenten. Daarbij staan zorg voor het milieu en het nalaten van een schone aarde voor de volgende generatie voorop.

Groen bezig
De percentages liegen er niet om: de oudjes zijn groen bezig! 95% gebruikt spaarlampen in huis, 65% maakt gebruik van groene energie, nog meer senioren houden het gebruik van energie goed in de gaten, meer dan 80% scheidt afval zoveel mogelijk en 78% heeft het huis goed geïsoleerd en gaat zuinig om met verwarming. Duurzamer leven behoort tot hun goede voornemens. Energie, recycling en voeding zijn hierbij de belangrijkste aandachtspunten.

Jong geleerd...
Maar, voorzichtig omgaan met het milieu het zit er bij de meesten ook een beetje ingebakken: een derde van de respondenten geeft aan dat ze dit van huis uit hebben meegekregen. Echter, net zoveel ouderen zeggen nu pas het belang in te zien van een duurzame levensstijl. De rest leefde altijd al duurzaam, is hun antwoord. In elk geval kiest ruim driekwart van de deelnemers vaak voor biologische producten en vinden zij het erg belangrijk dat iedereen ook duurzamer gaat leven.

Goedenwel is een initiatief van Achmea en komt voort uit de ambitie om de 55plus doelgroep tegemoet te komen in een nieuwe levensfase.

(Bron: Goedenwel.nl)

Aanvullende gegevens